Avokonttorista monitilatoimisto – tilat tarpeiden mukaan

Puheensorina, liittyi se töihin tai ei, hankaloittaa keskittymistä avokonttorissa. Myös kenkien kopina, pirisevät puhelimet sekä muut äänet ja liikkeet kuormittavat työntekijän aivoja aiheuttaen niissä joissakin tapauksissa jopa toiminnallisia muutoksia, jotka ilmenevät muistiongelmina ja keskittymisvaikeuksina, mahdollisesti työuupumuksenakin. Kausiflunssat ja muutkin pöpöt leviävät avotilassa esteettä, mikä lisää sairauspoissaoloja.

Avokonttorissakin on kuitenkin puolensa. Tiimityöskentely sujuu tehokkaammin, kun ajatusten vaihtaminen on nopeaa ja apu tarvittaessa lähellä. Myös pikapalaverit ovat järjestettävissä käden käänteessä.

Optimaalinen toimitila mahdollistaa sekä tiimityöskentelyn että omassa rauhassa keskittymisen. Juuri tällainen on monitilatoimisto – toimitila, joka tarjoaa erilaisia tiloja erilaisia työtarpeita varten.

Äänieristetyt vetäytymistilat tukevat työssä onnistumista

Monitilatoimistojen etujen tunnistamisen myötä puhelinkopeista ja siirrettävistä neuvotteluhuoneista on tullut tuttu näky suomalaisissa toimistoissa. Ratkaisut ovat nopea ja kustannustehokas keino avokonttoriolosuhteiden parantamiseen – monitilatoimisto syntyy joustavasti ja yrityksen yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.

Yksilölliset haasteet tarvitsevat yksilöllisiä ratkaisuja.

Vetäytymistilojen hankintaa suunniteltaessa lähtökohtana tuleekin olla niiden tulevan käyttötarkoituksen tunnistaminen. Tarpeena voi olla esimerkiksi äänieristetyn huoneen tarjoaminen käyttäjille, jotka tarvitsevat keskittymisrauhaa töihinsä. Toisessa kohteessa taas saatetaan tarvita tila, jossa työntekijät voivat hoitaa puhelinkeskustelunsa häiritsemättä ympäröivässä avotilassa työskenteleviä kollegoitaan. Ryhmätyötilat ja videoneukkarit ovat myös mahdollisia – ja onpa Module-ratkaisuilla toteutettu muun muassa tauko- ja lepotiloja sekä laulukoppejakin!

Joustavasti räätälöitävä vetäytymistila mukautuu erilaisiin tarpeisiin

Jokaiseen tarpeeseen ja ympäristöön on räätälöitävissä toimiva Module-vetäytymistila.

Esimerkiksi erääseen toimistoon haluttiin lisää neuvotteluhuonekapasiteettia Module-tilan avulla. Ainoa mahdollinen sijoituspaikka vetäytymistilalle oli kuitenkin ikkunan edessä, jolloin umpiseinäinen koppi olisi häirinnyt valon luonnollista virtaamista konttoritilassa.

Koska Module Teamin rakennevariaatiot mahdollistavat, että asiakas pystyy valitsemaan kumpi sivuseinistä on lasia ja kumpi umpinainen, pystyttiin lasiseinä sijoittamaan ikkunan suuntaan ja siten säilyttämään läpinäkyvyys ja luonnonvalon välittyminen toimiston.

Lasi- ja umpiseinävalintojen lisäksi Module-tilan ilmettä on helppo tuunata valitsemalla suosikkivaihtoehto harmonisisista väripaleteista. Ulkovärivaihtoehtoja on neljä ja sisävärivaihtoehtoja kaksi.

Tilojen ilmanvaihto-ominaisuudetkin tarjoavat räätälöintimahdollisuuksia. Vakiovarusteena Modulessa tuleva tehokas ilmanvaihtojärjestelmä pitää ilman raikkaana ja ajatukset kirkkaina. Haluttaessa tilat on myös mahdollista kytkeä kiinteistön ilmanvaihtoon.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, minkälaisia räätälöintimahdollisuuksia Module-ratkaisut tarjoavat. Näitä elementtejä sekä eri kokoisia vetäytymistiloja hyödyntämällä pystytään luomaan jokaiseen tarpeeseen soveltuva käytännöllinen tilakokonaisuus, joka auttaa kääntämään avokonttorin haasteet monitilatoimiston eduiksi.

Haluatko parantaa työympäristöäsi?

Lataa esitys, joka kiteyttää modernin työympäristön tyypilliset haasteet, tarjoaa tilavinkkejä niiden ratkaisemiseen sekä on työyhteisösi tukena tilaratkaisujen suunnittelussa.

Latest News

Module lanseeraa koronaviruksen tuhoavat vetäytymistilat

UV-C-desinfiointijärjestelmä tuhoaa viidessä minuutissa 99,9 % tilassa mahdollisesti olevista viruksista ja bakteereista.

Säästä aikaa etätapaamisilla

Etätapaamiset ovat tulleet pysyvästi osaksi modernia työntekoa. Työympäristön on tarjottava olosuhteet onnistuneisiin etätapaamisiin.

Nyrkkisäännöt vetäytymistilan valintaan

Vetäytymistilan käyttötarkoitus, koko, määrä ja paikka työympäristössä on tärkeä ottaa huomioon valintaa tehtäessä.

Paranna työrauhaa: Ajanhallinta ja työympäristö kuntoon

Ajanhallintametodit ja työympäristön kehittäminen tukevat työssä onnistumista.

Suunnittele oma
Module-tilasi

Minkälainen vetäytymistila tekisi työympäristöstäsi toimivamman?

Kokeile suunnittelutyökaluamme – valitse Module-tilan koko, värit ja kalusteet ja pyydä tarjous suunnittelmastasi!