Designer Spotlight
Modernin työelämän haasteisiin suunnitellut Module-tilat ovat malliesimerkki suomalaisesta korkealuokkaisesta muotoiluosaamisesta. Näyttävät vetäytymistilat luovat miellyttävät ja rauhalliset olosuhteet tehokkaaseen työntekoon.
Module-malliston on suunnitellut palkittu sisustusarkkitehti Esa Vesmanen, jonka töitä on ollut esillä monissa näyttelyissä Euroopassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa.
Aalto yliopistossa sekä Pariisissa ENCI Les Ateliers -koulussa opiskelleen Vesmasen ansioluettelosta löytyvät muun muassa kansainvälisesti arvostettu Red Dot Design-palkinto Finom-valaisimen suunnittelusta sekä Chicago Ateneumin myöntämä palkinto Balance-äänituolista. Suomessa hänet on valittu vuoden sisustusarkkitehdiksi vuonna 2008.
Module-tiloissa Vesmanen ja tilat valmistava Muotolevy Tilaratkaisut yhdistävät erikoisosaamisensa: suomalaisen muotoilun ja vuosikymmenten kokemuksen työympäristöjen toteuttamisesta.
Yhteistyön tuloksena syntynyt Module-mallisto tarjoaa rauhalliset ja viihtyisät tilat työntekoon, yhteistyöhön ja keskittymiseen.
Esa Vesmanen, miten Module on syntynyt?
Modulen idea on lähtenyt käyttäjistä ja heidän tarpeistaan työelämässä. Työympäristöt ovat muutoksessa. Samanaikaisesti, kun hyvistä työntekijöistä on pulaa ja heidän palveluksistaan kilpaillaan, työympäristöt muuttuvat avonaisiksi. Monille ihmisille se on ympäristö, joka tekee työssä onnistumisen haasteelliseksi.
Työelämän arki on muutenkin rikkonaista ja koostuu kokouksista, kiireestä ja päättymättömistä tehtävälistoista. Jos työympäristön akustiikka on lisäksi heikko, vie keskittymisen ylläpitäminen valtavasti energiaa. Häiriötekijöiden keskellä ihmisen kapasiteetti ei välttämättä riitä, josta seuraa riittämättömyyden tunnetta ja alentunutta työtehokkuutta.
Module syntyy tästä taustasta – tuomaan rauhallisen keitaan työpaikan keskelle tukemaan ihmisten onnistumista. Tilan, jossa on mahdollista keskittyä olennaiseen: tehdä töitä ja saada asioita hoidettua, tai pidettyä kokouksia ympäröivän työyhteisön työtä häiritsemättä.
Mihin asioihin Modulen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota?
Tavoitteenamme on ollut luoda tila, joka tarjoaa erinomaisen käyttäjäkokemuksen. Luonnolliset materiaalit, hyvä äänieristys, akustiikka, ilmanvaihto ja valaistus ovat tässä kaiken ydin. Suuret, yhtenäiset lasipinnat luovat avaruutta, villakankaiset seinät tarjoavat suojaa ja viimeistellyt yksityiskohdat miellyttävät silmää.
Huippuluokan äänieristys on pystytty yhdistämään miellyttävään akustiikkaan. Tehokas ilmanvaihto varmistaa raikkaan ilman ja kirkkaan mielen. Epäsuora valaistus on suunniteltu miellyttäväksi ja häikäisemättömäksi.
Mistä asioista hait inspiraatiota Modulen muotoiluun?
Suunnittelun lähtökohtana on ollut luoda Modulelle tunnistettava identiteetti, joka luo tyylikkäät, monenlaisiin ympäristöihin sopivat puitteet hiljaisille tiloille.
Luonto ja arkkitehtuuri ovat olleet Modulen innoituksen lähteenä. Talot seisovat pilarien ja palkkien varassa. Samoin uudet Module-tilat. Ne sopivat hyvin yhteen nykyarkkitehtuurin kanssa. Luonto ja erityisesti metsä näkyy ja tuntuu sekä tilojen sisä-, että ulkopuolella. Puun syyt ovat kosketeltavan lähellä.
Minkälaisen käyttökokemuksen toivot Modulen tarjoavan?
Positiivisen kokemuksen tilasta, joka tuntuu hyvältä ja jossa viihtyy.
Kiireinen arki ja rauhattomat ympäristöt tekevät työstä helposti kaoottista. Uskon, että Modulen käyttäjät voivat keskittyä ja onnistua työssään myös kaiken kiireen keskellä.
Olemme onnistuneet, jos voimme tarjota ihmisille tiloja, joissa he saavat parhaat puolensa esille. Tiloja, joissa he voivat nauttia työnteosta.
We Empower Succesful Work Communities
Module mahdollistaa onnistumisen modernissa työympäristössä. Yhdistämällä suomalaisen muotoilun, tekniikan ja vuosikymmenten kokemuksen työympäristöjen toteuttamisesta luomme tilat tehokkaaseen työntekoon, yhteistyöhön ja keskittymiseen.